Кой е шофьорът на поршето, съборило дърво върху пешеходци в Пловдив

Към настоящия момент не е повдигнато обвинение на Минко Минков, чиято кръвна проба показва употреба на кокаин

Кой е шофьорът на поршето, съборило дърво върху пешеходци в Пловдив | StandartNews.com

37-годишният Минко Минков - това е шофьорът, седнал зад волана на поршето, което потроши половин "Кючук Париж" в изборния ден, научи "Марица" от сигурни източници. Пловдивчанинът купонясвал цял и цяла нощ, а сутринта на 14 ноември, неделя, направи каскада като за холивудски екшън.

Кой е карал поршето, направило куп поразии в Кючука? СНИМКИНовиниИнформация

Вчера прокуратурата изнесе официална информация за хронологията на събитията. 

Минко се движел по ул. „Стефан Стамболов“.  При наближаване на кръстовището с ул. „Славееви гори“ настигнал движещия се пред него „Нисан“, управляван от 18-годишна, и предприел маневра изпреварване. Последвал удар между двете коли.  

Вследствие на това поршето напуснало пътното платно и блъснало дърво, което паднало върху преминаващо по тротоара семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркирано БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието шофьорът на нисана е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни. 

Шофьорът Минко избягал и същата вечер се е явил в Пето районно, придружен от баща си. Той е тестван за алкохол и наркотици. Установено е наличие на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за изследване. Тестът за алкохол е отрицателен.  

Пострадалите майка и дъщеря били откарани в болница за оказване на медицинска помощ. Установено е, че двете са без опасност за живота, както и третия пешеходец.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели. Иззети са записи от охранителни камери. Продължават действията по разследването с разпити на свидетели. Предстои да се съберат документи относно оказаната медицинска помощ на семейството и да се установи с назначаване на медицинска експертиза характера и вида на причинените им телесни повреди. 

Предстои назначаването на автотехническа и автооценителна експретизи, тъй като следва да се установи механизмът на мелето, респективно извършените нарушения по Закона за движение по пътищата от участниците в него. Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на Минко и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по разследването продължават.  Към   настоящия момент не е повдигнато обвинение. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай