Кои са арестуваните хора на Божков?

Акция се провежда и в Сандански

Кои са арестуваните хора на Божков? | StandartNews.com

Кои са арестуваните бивши служител на МВР, приближени до Васил Божков? Както стана ясно, трима души са отведени на разпит при операцията на ГДБОП и прокуратурата, която се провежда на две места в столицата. 

По информация на БНР единият арестуван е  бивш висш служител на служба Борба с организираната престъпност и близък до бизнесмена Васил Божков, който в момента се намира в Дубай, а другите двама са негови колеги.

Доста медии гръмнаха, че става въпрос за Славчо Марков, бивш шеф в ЦСБОП, сега ГДБОП. Да, това е факт, пише "Пик".

Според източници на медията, вторият арестуван е Веселин Балтов, шеф на охраната на Божков. Балтов е бивш служител в СОБТ.

Третият арестуван е Емил Кабакчиев. Той е шеф фирмата за охрана и детективски услуги АН-В. Счита се, че зад нея също е Божков. Тя е регистрирана на адреса на улица "Черковна", който беше обискиран рано тази сутрин. На името на Кабакчиев има регистрирана и фирма за хазарт.

Акцията на различни адреси в София и Сандански продължава. Предполага се, че те са във връзка със следенето на прокурори, което беше разкрито от фейсбука на Васил Божков. Както е известно, милиардерът се укрива в Дубай, тъй като има 18 обвинения у нас.

От Специализираната прокуратура съобщават, че при акция в София и Сандански се събират доказателства във връзка с разследването на криминални престъпления от обвиняемия с инициали В. Б.

Служители на „Национална полиция“, под ръководството на Специализираната прокуратура, претърсват домове и офиси, сред които търговско дружество, свързано с цитирания разследван.

Операцията е свързана с разследването срещу бизнесмена Васил Божков и с опита за следене на прокурор, който работи по това разследване.

В акцията участват тежковъоръжени екипи на полицията, екипи на Специализираната прокуратура и на Бюрото за защита свидетели към главния прокурор. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай