Хванаха мъжа, блъснал и ранил полицай (ОБНОВЕНА)

Служители на СДВР задържаха 23-годишния мъж, който блъсна и рани полицейски служител в столицата...

Хванаха мъжа, блъснал и ранил полицай (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Служители на СДВР задържаха 23-годишния мъж, който блъсна и рани полицейски служител в столицата.

39-годишният полицай е бил блъснат на столичния булевард "Александър Малинов" в квартал "Младост" по време на изпълнение на служебните си задължения.

Минути след 23.00 часа в събота, полицейски екип забелязва „Фолксваген“, за който е имало съмнение, че няколко пъти не се е подчинявал на полицейски сигнали за спиране. При предприети полицейски действия и подаване на сигнал, шофьорът извършва маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране, удря паркиран лек автомобил, рязко потегля, блъска униформения полицай и успява да избяга.

В хода на оперативните действия автомобилът е открит изоставен в района на „Студентски град“. Установява се, че шофьорът е 23-годишният Захари Чернев, който по-късно е задържан.

Полицаят, който беше блъснат от автомобил на бул. „Ал. Малинов“, е без опасност за живота, каза на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, цитиран от Агенция Фокус.

„В събота вечерта беше извършено прегазване на един от служителите на СДВР. Той в момента е в болница в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Предстоят му операции, създали сме акция за кръводаряване. Разговарях вчера с него, той се държи добре, мъжко момче е и всички се надяваме, че ще се оправи. Още през нощта беше установен извършителят на това деяние. Към момента той е задържан в село близо до София“, каза още ст. комисар Иванов и посочи, че е задържано и лицето, което му е помагало да се укрие.

„В момента текста процесуално-следствените действия. Има открити количества наркотици и боеприпаси. Извършителят е криминално проявен по линия наркотици и има условна присъда за това, която е изтекла през 2016 г. Имаме данни, че той постоянно не се е подчинявал на полицейски патрули и именно това е бил и поводът за проверката“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай