Хванаха легендарен БГ престъпник! Къде се случи

След зрелищна акция на полицията

Хванаха легендарен БГ престъпник! Къде се случи | StandartNews.com

Един от легендарните фалшификатори в България отново бе задържан за производство на ментета. 56-годишният Иван Богоев бе арестуван за пореден път при акция на ГДБОП в Пловдив.Както БЛИЦ съобщи, видео от зрелищния му арест бе публикувано във фейсбук. На него се вижда как цивилен полицай задържа мъж и го просва на земята край една от улиците на Пловдив, пише Труд.

Окръжна прокуратура-Пловдив му повдигна обвинение. Заедно с него пред закона ще отговарят още двама мъже. Според държавното обвинение от началото на 2022 г. Богоев и аверите му изработвали и разпространявали фалшиви лични карти, книжки и задгранични паспорти. Действали в Пловдив, Разградско и други градове, както и в Германия.

Желаещите да се снабдят с неистинските документи плащали по 250 евро за лична карта и шофьорска книжка, както и по 300 евро за задграничен паспорт. Повечето от тях са българи, живеещи в чужбина, имало и чужденци. Ще се проверява дали са правели и документи за нелегални мигранти. Тримата фалшификатори са задържани за 72 часа.

Иван Богоев е един от най-известните у нас и извън пределите на България фалшификатори, както на пари, така и на документи. Името му нашумя през 2001 г. Тогава бе арестуван като организатор на нелегална печатница за фалшива валута. При удара полицаите откриха близо 1 милион фалшиви щатски долара. Шокиращото бе, че ментетата се печатаха в нает от Богоев етаж от сграда в Пловдив, в която се помещаваше и Военният съд в града под тепетата. Престъпната дейност бе прикривана като печатница за менюта за ресторанти, дипляни, каталози и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай