Като на филм. Антимафиотска акция в Благоевград

Има голям брой арестувани

Като на филм. Антимафиотска акция в Благоевград | StandartNews.com

Мега акция срещу незаконния хазарат, под надзора на районна прокуратура, се проведе в Благоевград в петък. Спецченгета от ОД на МВР щурмуваха зала, за която се твърди, че е наета от известния благоевградски покер играч Росен Ст., с прякор Кльо и задържаха 18 присъстващи в помещението, организирали си игра , свързани в обща вайбър група, пише Struma.com.

Трима от тях са били арестувани на игралната маса, а останалите стояли отстрани и чакали реда си. Първи в капана на полицаите попаднали   д-р А. Цв,, уролог от МБАЛ Благоевград, който е син на пенсиониран висш офицер от ОД на МВР и известна благоевградска лекарка, Красимир С., полицай от дежурната част на ОД на МВР Благоевград и Борислав Ст. с прякор Хапчето. 

 

Арестувани са още 15 присъстващи в залата. Задържаните били толкова много, че не се побрали в благоевградския арест и част от тях са конвоирани до Кюстендил. Наемателят на залата автотърговецът Росен Кльо не е бил там, бил е на турнир по покер в Нидерландия.

Той е емблематичен покер играч, печелил многократно покер турнири, а най-голямата му победа беше преди години, когато спечели голямата награда от 150 000 евро на така наречения Балкански покер фестивал в Гевгелия. Покер играчите се събирали в залата до известно казино в областния град всеки петък и неделя, при строга организация.

Знаело се кой с какви пари ще влезе в залата, записвали се наличностите им при влизане и при излизане. След задържането на лицата са направени обиски и претърсвания по домовете им  и автомобилите, с които пристигнали до залата за игра. Не се знае кои от задържаните ще се сдобият с обвинение и кои ще бъдат свидетели. Работата продължава под надзора на Районна прокуратура.    

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай