Каналджии се опитаха да прегазят полицаи

Каналджии се опитаха да прегазят полицаи | StandartNews.com

Полицията разследва опит за подпомагане на нелегално преминаване на група от 36 чужденци

След получен вчера около 10 часа сигнал на тел. 112 за забелязана голяма група хора на горски път при отбивката между селата Нови хан и Вакарел, в местността Заслона, към мястото са изпратени полицейски патрули.

Установени са група бежанци, по техни данни - от афганистански произход, мъже на видима възраст между 18 и 35 години, за които незабавно е уведомена група „Миграция" в ОДМВР-София.

Междувременно в района се появили два автомобила - лека кола „Нисан", управлявана от П.В. и микробус „Мерцедес" с чуждестранна регистрация, управляван от неустановен до момента шофьор, за които по-късно е изяснено че е трябвало да превозят бежанците до Видин.

Като видели патрулите шофьорите не се подчинили на сигнала да спрат, подкарали и опитали да избягат. Полицаите се насочили към тях, но шофьорът на Нисан-а ускорил, движейки се непосредствено срещу един от служителите. Полицаят успял да се отмести, за да не бъде прегазен, произвел предупредителен изстрел във въздуха, а след това и по гумите на колата. След произведените предупредителни изстрели и предприетите полицейски действия лекият автомобил бил спрян, водач му е задържан, а шофьорът на буса успял да избяга. Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са четирима от чуждите граждани пред съдия.

Шофьорът П.В. признал за стореното, повдигнато му е обвинение за извършените две престъпления – за опит за противозаконно подпомагане на групата да пребивават и преминат в страната в нарушение на закона и за хулиганство, отличаващо се с цинизъм и дързост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай