Качулки в гетото на Бургас, какво става?

Акцията била срещу битовата престъпност

Качулки в гетото на Бургас, какво става? | StandartNews.com

Мащабна акция се провежда в ромския квартал на Бургас Кумлука,  населен с десетки хиляди обитатели, част от които дори нямат регистрация. 

Гетото осъмна около 6 ч. тази сутрин с небивала досега блокада, съобщи Флагман, където получили снимки от свой читател. На входа към гетото при кръстовището на ул. „Индустриална” и бул. „Владимир Вазов” се проверяват всички автомобили, които влизат и излизат от циганския район.

„Чуват се вече час и половина писъци, вадят хора от къщите с белезници", казва читателят на "Флагман". Според него операцията е мащабна. На ул. „Тамара” са наизлезли няколко стотин души и вдигат допълнителна врява заради това, че полицаите са натикали в микробусите много арестанти.

Второ КПП има до централната улица на квартала. От пресцентъра на ОДМВР-Бургас отказват информация, тъй като акцията продължавала. Тя се осъществява от бургаските криминалисти и специализираните сили на областната дирекция на полицията. Ставало въпрос за мощен удар срещу хора, свързани с битовата престъпност на територията на морския град.

До тук имало арестувани около 15 човека, които са закарани в участъка и с тях се провежда „събеседване”. Открити са множество авточасти, бяла и черна техника, както и инструменти за взломяване на врати и каси.

Според обаждания на дежурния ни телефон, подобни действия имало и в други райони на Бургас, както и в близки населени места. 

Със сигурност това не е удар срещу дилърите на наркотици, защото сред арестуваните били някои от големите играчи по формирането на групи за взломяване на апартаменти след получаване на ценна информация по веригата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай