Извънредно! Кого заключи СДВР

При съвместна акция с прокуратурата

Извънредно! Кого заключи СДВР | StandartNews.com

СДВР задържа трима криминално проявени автокрадци със знакови прякори при съвместна акция с прокуратурата.

Мъжете са на възраст 47, 49 и 32 години, като при задържането един от тях направил опит да избяга, при което се включили и служители на сектор „Специализирани тактически действия – Кобра“ и отдел „Специализирани полицейски сили“ при СДВР. 

В хода на разследването са събрани неоспорими доказателства за престъпната им дейност, в това число ДНК експертизи, посочват от МВР. При претърсвания на адреси, обитавани от задържаните са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип „тапа“ за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели, използвани за транспортиране  и укриване на откраднатите коли.

По безспорен начин е установено, че тримата противозаконно са  отнели два автомобила, произведени 2019 – 2022 г. Двете коли са намерени укрити - едната в специално нает за целта гараж, а другата между жилищни блокове. В хода на документиране на престъпната им дейност е установено, че двама от задържаните са били арестувани и през месец април и май, тази година, непосредствено след като противозаконно отнели леки автомобили, произведени през последните две години.

След доклад на събраните материали по образуваните досъдебни производства в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми за извършените престъпления и са им наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай