Извънредно! Какво готвят на Семерджиев

Предстои решение на СГС

Извънредно! Какво готвят на Семерджиев | StandartNews.com

Ново обвинение е повдигнато на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа на столичните булеварди „Черни връх” и „Арсеналски”, следствие на която две млади жени бяха убити на място.

Предстои в рамките на днешния ден Софийски градски съд да разгледа искането за вземане на мярката за неотклонение спрямо Семерджиев.

В кръвта на Семерджиев са установени наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, при предишен случай от 10 юни, съобщи пред медиите днес прокурор Христо Кръстев.

Семерджиев е привлечен към наказателна отговорност по три обвинения – за пътнотранспортно произшествие, което представлява особено тежък случай във връзка с това, че е настъпила смъртта на две млади жени и че са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата. За това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Днес колегите ще обосноват защо е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, каза прокурор Кръстев във връзка с предстоящата мярка и заседание на СГС.

Той съобщи, че е назначена проверка, тъй като по делото има данни, че полицейски служители са нарушавали служебните си задължения. Проверката ще установи дали полицейски служители са помагали на обвиняемия преди извършване на престъплението като са го прикривали при управление на МПС без шофьорска книжка, както и дали са му помогнали да се укрие след настъпване на катастрофата в София.

Прокурор Иво Илиев каза, че все още не са готови резултатите от кръвните тестове за наркотици.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай