Изнудват със записи момичета да стават проститутки

Друг метод за набиране на плът било изнудването на близки и роднини

Изнудват със записи момичета да стават проститутки | StandartNews.com

По два основни метода за склоняване към проституция в Германия и Австрия е работила престъпната група, която беше разбита вчера в Бургас. Единият от тях е бил натиск от близки и роднини, а другият бил, чрез запис на случаен полов контакт, който бил записван. Чрез записите момичетата са били принудени да проституират, под угроза от това, че въпросният запис ще бъде разпространен и те ще бъдат публично опозорени.

Това стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура, в който участие взеха прокурор Димитър Франтишек Петров (на снимката) и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Иззети са големи суми пари и банкови извлечения за над 500 000 лева.

Оперативната работа започнала през юни, развита е, докато се стигне до вчерашната реализация. Колегите са придобили информация за задоволен начин на живот, на определени лица, които разполагат с големи финансови средства, уточни главен комисар Спиридонов, който подчерта, че това е поредната успешна операция на специализираната прокуратура и ГДБОП.

Повечето от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, други се пренасяни на ръка в България. Намерени са скъпи вещи – изключително скъпи часовници и автомобили. Иззети са 8 автомобила, произведени през 2018 и 2019 година, които възлизат на над 1,5 млн. лева, стана още ясно от думите на Спиридонов.

На територията на България са установени пълнолетни 5 жени. Процентът от припечеленото на всяка жена е бил различен, но е бил малка част от сумите, които са изкарвани. Те не са знаели колко изкарват. В сметка на едно от момичетата са установени 67 000 лева, за които тя не е знаела. Разполагала е само с 200 евро за маратонки, разкри Спиридонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай