Ищец към съдия : Ще ти отрежа главата!

Мъж е бил задържан заради заплаха с убийство на съдия Райна Мартинова

Ищец към съдия : Ще ти отрежа главата! | StandartNews.com

Мъж е бил задържан заради заплаха с убийство на съдия Райна Мартинова от Софийски градски съд /СГС/, съобщиха от  съда. Задържаният се казва Момчил Добрев. Мярката му за неотклонение ще бъде разгледана днес в Софийския районен съд.

Съдия Мартинова е получила заплаха за убийство в съдебна зала, докато е разглеждала гражданско дело по искова молба на Момчил Добрев.

Заплаха към съдийката е била отправена през ноември миналата година.

"Каза, че ще ми отреже главата...", обясни Мартинова пред  Лекс . И посочи, че думите били съпроводени с нецензурни и обидни квалификации. Всичко това влязло в съдебния протокол, а за казаното в залата има и звукозапис.

Райна Мартинова е съдия в Софийския градски съд от 2018 г. Тя е една от съдиите, които гледат дела по искови молби на Момчил Добрев. В СГС в момента има 250 граждански дела по негови искове. Той е един от хората, заради които съдии от години настояват да се предприемат мерки срещу използването на обиди и клевети в исковите молби, както и да се намери решение на проблема със злоупотребата на права.

До момента съдия Мартинова е разгледала 50-60 дела по искове на Добрев. Едно от тях е било срещу бившия председател на СГС Калоян Топалов като въпросният гражданин претендирал за вреди, които му били нанесени от Топалов като съдия.

Райна Мартинова обаче прекратила делото му именно защото се търсят вреди от бившия шеф на СГС от дейността му като съдия, което е недопустимо и осъдила Момчил Добрев да плати 10 000 лева държавна такса. Нейното разпореждане било потвърдено от Софийския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай