И говорителят на Путин в яхта на Божков

Песков се е изпъвал върху кралската спалня

И говорителят на Путин в яхта на Божков | StandartNews.com

Яхтата "Малтийски сокол", на борда на която родните олигарси Васил Божков и Пламен Бобоков са изкарали миналото лято цяла седмица срещу колосалната сума от 1 милион лева, е била ползвана и от Дмитрий Песков - прессекретаря на президента на Русия Владимир Путин, съобщи ПИК.

Песков се е изпъвал върху кралската спалня, на която в последствие са се въргаляли Божков и жена му Елена Динева, след сватбата му с олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Татяна Навка. Двамата се ожениха на 1 август 2015 г

В сравнение с Божков, на говорителя на Путин разходката с лодка му е излязла по-солено, тъй като преди пет години едноседмичният наем за "Малтийски сокол" е възлизал на 426 хил. долара.

Ако, разбира се, Песков въобще е плащал, защото е възможно да е ползвал екстрите на яхтата по линия, която не е включвала заплащане.

Олигарха Божков, разследван по 18 обвинения, сред които ръководене на ОПГ, неплащане на такси от хазартна дейност, подбудителство към 4 убийства, изнасилване и други, е платил 419 хил. долара или малко под 1 милион лева за ваканцията си с другия подсъдим милионер от Русе Пламен Бобоков и жена му Христина.

Меденият месец на Пескови на борда на яхтата бе приет на нож в Русия, най-малкото защото държавен служител си позволява подобно разточителство, което със сигурност не съответства на годишните му доходи.

 Сред косвените доказателства бяха използвани снимки на доведената дъщеря Песков, 15-годишната Александра Жулина, в халат, на който личеше бродираното лого на "Малтийски сокол".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай