Хванаха банковия обирджия от Враца

Хванаха банковия обирджия от Враца  | StandartNews.com

София. Спецакция на МВР хвана банковия обирджия от Враца в софийското село Чепинци. 

Задържани са още 4 души, които са помагали на Христо Георгиев да се укрива. Издирваният е бил въоръжен с два пистолета, но не е успял да застреля никой. Другите задържани нямат връзка с обира, двама са били в къщата, в която Георгиев се е укривал, съобщи Нова телевизия.

Получихме информация, че ще бъде изведен от къщата, сменихме плана в движение и на практика го блокирахме на улицата с оглед и безопасност на останалите лица. Не беше ясно какво ще се случи, ако блокираме къщата и какви мерки ще предприемат останалите лица, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и уточни, че Георгиев е открил стрелба срещу униформените.

"Провежда се специализирана полицейска операция в софийското село Чепинци за задържане на издирван за тежко криминално престъпление. На място е главният секретар Светлозар Лазаров", съобщи по-рано МВР.

Стандарт Нюз припомня, че Георгиев и още двама души обраха 91 хил. лв. от банка в центъра на Враца. Това стана в началото на октомври. Георгиев бе забелязан от служители на МВР в столичния квартал „Св. Троица", но откри стрелба срещу полицаите, които се опитаха да го заловят и избяга в неизвестна посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай