Говори жената на Нав! Потресаващи разкрития

Какво сподели тя в ефира

Говори жената на Нав! Потресаващи разкрития | StandartNews.com

"Ходехме на пръсти. Страхувах се да се засмея, да говоря високо, дори да пусна кафемашината от 14 до 16 часа. Стараехме се всякак да не провокираме този човек" - това разказа в студиото на "Преди обед" по bTV приятелката на застреляния от съседа си Иван Владимиров.

Нина Райчева визира 10-дневен период, през който гостувала на Нав през декември, тъй като тя живеела във Варна, а той - в София. Спомня си също, че си изпуснала на пода кутията за очила и много се притеснила. 

"Недоумявам защо човек, за когото разбирам, че е бил уволнен от МВР и е имало толкова жалби срещу него, продължава да има оръжие? За мен всички, които са позволили този човек да има оръжие, са съучастници", казва Райчева в емоционално интервю пред Деси Стоянова.

Във вечерта преди убийството двамата трябвало да гледат "Животът е прекрасен" в Народния театър, но представлението било отменено. "Решихме да отидем да хапнем. Благодарна съм за това, защото ми даде повече време с него в последните му мигове.

Първоначално планът беше да се приберем заедно, но той беше болен и искаше да си почине. Изпрати ме до нас, целуна ме и се качи на колелото. След това се е случила трагедията. 

. Много пъти си мислех дали съм можела да предотвратя случилото се", спомня си жената през сълзи.

"Той много държеше на близките си. Трябва да продължа наследството му. Да направя всичко по силите си хората да разберат, че той е един от най-красивите хора, които съм познавала. И е един от най-талантливите писатели на тази планета. Искам да запомня Иван като човека с най-широка усмивка.

"Убиецът му не трябва да излиза на свобода. Този човек очевидно е опасен. Хората, които са съдействали този човек да има оръжие, също трябва да понесат отговорност. Трябва да има промяна в закона", категорична е Нина Райчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай