Вторник,

Голяма драма с делото на Семерджиев! Какво става

От: Редактор -
1945
Голяма драма с делото на Семерджиев! Какво става
A
A
A

Делото „Семерджиев“ влезе в нова фаза. Пред съда ще се чуят заключенията от назначените експертизи по делото. В съдебното заседание присъстват 21 вещи лица, изготвили експертизите.

Две експертизи показват различни факти. Едната, че има метаамфетамини, а другата, че няма наркотици.

БЛИЦ припомня, че в понеделник адвокатът му не се яви в зала и не представи уважителна причина. Затова отнесе 1000 лв. глоба.

Днес близо десет вещи лица се очаква да защитят заключенията си относно удара, помел две млади жени, скоростта на джипа, както и наличието на алкохол и наркотици в кръвта на Семерджиев.

Токсико-химична експертиза показва, че замразените проби кръв не отговарят на изискванията. Установено е наличие на метамфетамини. Количествен анализ лабораторията не извършва, научи bTV.

Едно от вещите лица свидетелства, че заразяването не влияе на наркотичните вещества.

Друго вещо лице е заявило, че пробата, която е постъпила в Института по криминалистика се зарежда в системата и техен служител я изследва.

Съдебно-химическата експертиза заключва, че не се доказва наличие на наркотични вещества, лекарства и други. Експертизата се прави по различен метод на изследване от токсико-химичната експертиза.

Друго вещо лице е заявило пред съда, че е използван метод, където чувствителността по отношение на метамфетамин е 70 на мл. В случая теста е отрицателен, т.е ако има концентрация е под тази.

Вещото лице от първата експертиза уточни пред съда, че техният подход на изследване е различен. С друга апаратура е метод и е с много по-висока чувствителност.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com