Понеделник,

Голям обрат с Ружа Игнатова! Какво се случва

От: Редактор -
59261
Голям обрат с Ружа Игнатова! Какво се случва
A
A
A

Когато мезонет в Лондон, купен от "изчезналата криптокралица" Ружа Игнатова, се появи отново на пазара, изглеждаше, че издирваната българка организира продажба от сенките.

В същата седмица, в която нейният "върховен пентхаус" за 12,5 милиона лири беше обявен за продажба, новите правила за прозрачност в Обединеното кралство влязоха в сила, а Игнатова бе публично разкрита като собственик, припомня dnes.bg.

Но Ружа изчезна преди пет години и в момента е в списъка с 10-те най-търсени лица на ФБР.

BBC по-рано разкри как тя тайно е купила мезонета с четири спални, за който се твърди, че някога е бил пълен със скъпи произведения на изкуството и дизайнерски дрехи след като финансовите регулатори в поне една европейска държава вече са издали предупреждение за нейната фалшива криптовалута.

Игнатова изчезна на 25 октомври 2017 г., след като беше уведомена за засилване на полицейските разследвания около нейната измама в София. OneCoin, създаден през 2014 г., е една от най-големите известни подобни измами, като ФБР оценява стойността й на 4 милиарда долара.

Лейла Бегум от Боу, една от жертвите на Ружа в Лондон, казва, че семейството й е загубило повече от £54 000 в OneCoin, след като е била убедена да инвестира от семеен приятел.

Но сега нито полицията на Обединеното кралство, нито самата Игнатова стоят зад продажбата на нейния апартамент. Вместо това хората, продаващи имота, са прокурори в северозападния германски град Билефелд, разкрива BBC.

С одобрението на прокурорите от Билефелд мезонетът на Игнатова в Лондон се върна на пазара този месец.

Съгласно новите правила за прозрачност, липсата на посочване на крайния собственик на имот в Обединеното кралство може да попречи на продажбата му. Ако Игнатова не беше разкрита като собственик на пентхаус до 31 януари 2023 г., продажбата можеше да не е възможна.

Старши прокурор Джералд Рюбсам се надява, че всички приходи от продажбата на мезонета в Лондон един ден може да компенсират жертвите на OneCoin.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com