Глобиха вещо лице с 2 бона

Делото "Софийски имоти" е цирк, заяви Тошко Добрев

Глобиха вещо лице с 2 бона | StandartNews.com

София. Рекордна глоба от 2 000 лева отнесе вещото лице по делото "Софийски имоти" - Сашо Николов. Санкцията му беше наложена от съдия Мина Петрова от СГС. Експертът не се яви в съдебната зала, за да потвърди оценката на имоти, която е направил за прокуратурата. Според Николов оценките му, направени по поръчка на прокурор Пламен Панайотов били по стара методика.

Обвинени по делото са 13 души, начело с изпълнителния директор на "Софийски имоти" Тошко Добрев. "От общо 10 дела, заведени от прокуратурата, 6 завършиха с оправдателни присъди за всички, при 3 дела - членовете на Борда бяха оправдани, но мен ме осъдиха, след това и тези присъди паднаха на следваща инстанция", заяви Тошко Добрев. "Това е последното дело, което както виждате се превърна в цирк", допълни той. Според него дори вещото лице знае, че е сбъркало с оценката си.

Съдия Мина Петрова разпореди принудително довеждане на Сашо Николов в съдебна зала. "Ако не защити работата си пред покуратурата, за която е получил пари, значи е извършил престъпление", заключи патетично тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай