Гаджето на Мегз замесен в кражба на уиски

100 л от марковото питие изчезнали от склад на Кауфланд

Гаджето на Мегз замесен в кражба на  уиски | StandartNews.com

3 години "лишаване от свобода" си "изработил" Румен Рончев

Стана ясно как гаджето на скандалната дизайнерка от град Раковски Миглена Каканашева Румен Рончев е замесен в тежката кражба на близо 100 литра марково уиски от логистичната база на търговката верига "Кауфланд“, която се намира близо до пловдивското село Стряма.

Извършител на престъплението е Кочо Шиндов, който работел като шофьор на камион. Негов работодател бил именно Рончев. Няколко дни преди Нова година, на 27 декември м.г., тираджията трябвало да закара стока до склада на "Кауфланд“ в индустриалната зона. Докато бил в едно от халетата, той забелязъл самотен палет с марково уиски – 48 бутилки "Bushmills“ по литър и още 72 бутилки "Johnnie Walker“ по 700 мл. Изкушен от напитките, той се чул по телефона с началника си – Румен Рончев, който го подбудил да извърши кражбата. Шиндов натоварил уискито в камиона и духнал. Общата стойност на откраднатото уиски е 3312 лв.

Малко по-късно служители на супермаркета забелязали липсата и подали сигнал за кражбата в полицията. Започнало разследване и униформените тръгнали по следите на извършителя. Месец по-късно, на 22 януари т.г. Шиндов бил разкрит, арестуван, а по-късно изправен пред районния съд. Бутилките с алкохол били върнати.

Пред магистратите той признал изцяло вината си и изразил съжаление за стореното. Поискал да приключи делото със споразумение. От държавното обвинение се съгласили и страните си стиснали ръцете на 1 година условно "лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да заплати и 216 лева разноски по делото.

Присъдата на Рончев е по-сурова, но също е условна – 3 години "лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок. Това наказание е общо – включва и скандалното обсебване на G-класата на приятелката му Мегз, както и за незаконното придобиване на два спойлера за влекач и лек автомобил "Мерцедес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай