Екшън в София! Белезници щракат наред

Престъпната група е заловена

Екшън в София! Белезници щракат наред | StandartNews.com

Престъпна група беше неутрализирана от антимафиоти. Тя се е занимавала с измама на чужди граждани.Операцията е проведена с активното съдействие на служители на ГДЖСОБТ под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

Акцията е проведена на 6 юли на територията на областите Разград и Хасково. Установено е, че от престъпната дейност групата е генерирала парични суми в особено големи размери, които са били влагани в движимо и недвижимо имущество.

В хода на операцията са извършени претърсвания на общо 24 адреса на територията на гр. Исперих, с. Ясеновец и гр. Свиленград, на леки автомобили и обиски на лица. Установени и иззети са множество мобилни телефони, СИМ карти, 2 видео записващи устройства, преносими компютри, записки и бележки, съотносими към осъществяваната престъпна дейност, множество платежни документи от офиси, осъществявали парични преводи на територията на страната и чужбина, парични средства в размер на 74320 лева и 3795 евро, както и около 200 грама златни накити. Проведени са множество разпити на лица, включително пред съдия.

За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани 17 лица на възраст от 19 до 70 годишна възраст.

На 7 юли 2023 г. в качеството на обвиняеми са привлечени трима от задържаните, като към момент им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай