Доживотен затвор за българин в Гърция заради наркотрафик

Доживотен затвор за българин в Гърция заради наркотрафик  | StandartNews.com

Солун. Наказателният съд в Солун издаде доживотна присъда на собственика на софийския хотел "Родина" Васко Нинов. Гръцките магистрати дадоха максималната присъда на българина, участвал в международен канал за трафик на наркотици. Още един наш сънародник бе осъден по същото обвинение на 10 години затвор. Делото се гледа при закрити врата.

През 2012 г. полицията залови четирима чужденци, сред които и двамата българи, със 168 кг кокаин. Дрогата е внесена в контейнер на пристанище Солун в пратка със селскостопанска техника от Боливия. Получател на наркотика за 15 млн. евро е фирма със седалище Солун, собственост на осъдения на доживотен затвор българин. Гръцките власти поне досега не дават информация за самоличността на осъдените. Неофициално потвърждават единствено, че единият от осъдените е хотелиерът Нинов.

Предполага се, че останалите осъдени са управителят на хотел "Родина" Константин Георгиев, а също испанец и португалец. Нинов бе заловен с 36 кг кокаин в автомобила си. Предполага се, че те са част от голямата пратка от Латинска Америка. Гръцката полиция е получила информация за пратката от американската служба за борба с трафика на наркотици (ДЕА), която е следила мрежата повече от четири месеца. Голяма част от дрогата е била предназначена за гръцките острови, а друга част е било организирано да се прехвърли в България през пристанище Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай