Демерджиев с голяма новина за убийството на Къро

Министърът коментира и записите на Радостин Василев

Демерджиев с голяма новина за убийството на Къро | StandartNews.com

Иван Демерджиев с горещ коментар за убийството на Красимир Каменов - Къро. По думите на министъра на вътрешните работи то не е извършено от българска престъпна група.

"Ако могат да се правят някакви изводи към момента при изключително суровия доказателствен материал, е, че това не е дело на българска група, но кой е ангажирал тази група, е важният въпрос", каза министърът. 

ВИЖ ОЩЕ: Разкритие! Това е убитият бодигард на Къро!

„Доколкото знам не изтекоха записи, изтече среща, която е проведена онлайн и е била достъпна на много хора. Относно нашето МВР – гарантирам, че откакто аз съм министър на вътрешните работи може да говори единствено народът. МВР в момента не служи на никого – нито на политическа, нито на икономическа, нито на чужди сили, нито се отчита на такива“, коментира той записите, публикувани от Радостин Василев.

„Коментарите по отношение на службите ми изглеждат странно. Службите, с които работя, се стремят да поддържат реда в страната, да противодействат на престъпността, вкл. На влиянието на чужди служби, каквото има много. Аз лично нямам данни за проблеми, ако имах, щях да докладвам на премиера и на президента, както и на НС“, обърна внимание той.

ВИЖ ОЩЕ: Промяна! Ключова новина за убийството на Къро

Той уточни: "Вчера е получено потвърждение от властите на ЮАР, че ще бъде допуснат наш служител. Излъчили сме такъв. Той ще замине утре и ще се завърне в неделя. Поискали сме информация от предходното убийство от 2018 г. на сем. Димови, за което споменах по-рано.“

„Правим всичко необходимо. Ако могат да се правят изводи към момента, това не е дело на българска група. Не знам мотиви без да знам кой е убиецът. Събираме всички възможни версии. Надяваме се прокуратурата да знае какво прави, ние съдействаме в рамките на нашите правомощия“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай