Сряда,

Дело за нашумяло убийство в Стара Загора влиза в съда

От: Матей Бонев -
A
A
A

Делото срещу Мария Гиздева, тогава тийнейджърка, която уби 62-годишния старозагорец Богдан Динев при опит за изнасилване, влиза в съда след близо 3 години разследване. Заседанието е насрочено за 22 февруари, съобщиха от Старозагорският окръжен съд. Обвинението срещу Гиздева е за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, вследствие на която е настъпила смърт. За това престъплене законът предвижда затвор от 2 до 8 години .
     Мария и Богдан, по-известен на старозагорци като Боньо-Фаса, се запознават в старозагорско заведение, в което момичето работело като сервитьорка. Трагедията се разиграва на 25 юли 2016 година, когато Мария отива в дома на Богдан. По нейните признания мъжът я изнасилил и за да се защити тя забила кухненски нож в крака му и избягала. Съдебно-медицинската експертиза обаче не е доказала по безспорен начин, че момичето действително е било изнасилено. Раната на Динев се оказала тежка, засегната била аортатата и Динев издъхнал от кръвозагуба. На другия ден като разбрала за смъртта му,Мария сама се предава. След няколко дни не без влиянието и на обществения натиск тя е освободена от ареста срещу парична гаранция от 500 лева
 В хода на следствието е доказано още, че на 25 и 26 юли Мария на няколко пъти се опитала безуспешно да изтегли пари от банковата дебитна карта на Богдан Динов, която прибрала след като го намушкала. Това е второто обвинение, което повдигнато срещу Гиздева - за използване на чужд платежен инструмент.
Фото - Архив
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички