Неделя,

Дават на прокурор собственика на сметището под АМ "Струма"

От: Стандарт -
213
Дават на прокурор собственика на сметището под АМ "Струма"
A
A
A

Агенция "Пътна инфраструктура" даде сигнал до прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични, складирал отпадъци до АМ "Струма".  На 13 август складираните там отпадъци на предприятието предизвикаха пожар в близост до магистралата край град Дупница.

Преминаването в участъка от автомагистралата между п.в. "Дупница" и п.в. "Бобошево" остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п.в. "Дупница" по път I-1 (E-79) до п.в. "Бобошево" на АМ "Струма" и обратно.

В незаконния склад под надлеза на АМ "Струма" край Дупница вчера избухна огромен пожар, а кметът Методи Чимев обяви бедствено положение за част от населените места в близост до пожара.

На надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес ще бъде направен обстоен оглед от екип специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Резултатите от него ще покажат дали преминаването по съоръжението ще остане ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще са необходими за безопасно преминаване по моста в района на пожара.

След като стане ясно какви мерки трябва да се изпълнят и е налице количествено-стойностна сметка, АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище, предизвикало пожара, пише dir.bg.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички