Дават на прокурор собственика на сметището под АМ "Струма"

Преминаването в участъка от автомагистралата между п.в. "Дупница" и п.в. "Бобошево" остава ограничено в двете посоки

Дават на прокурор собственика на сметището под АМ "Струма" | StandartNews.com

Агенция "Пътна инфраструктура" даде сигнал до прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични, складирал отпадъци до АМ "Струма".  На 13 август складираните там отпадъци на предприятието предизвикаха пожар в близост до магистралата край град Дупница.

Преминаването в участъка от автомагистралата между п.в. "Дупница" и п.в. "Бобошево" остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п.в. "Дупница" по път I-1 (E-79) до п.в. "Бобошево" на АМ "Струма" и обратно.

В незаконния склад под надлеза на АМ "Струма" край Дупница вчера избухна огромен пожар, а кметът Методи Чимев обяви бедствено положение за част от населените места в близост до пожара.

На надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес ще бъде направен обстоен оглед от екип специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Резултатите от него ще покажат дали преминаването по съоръжението ще остане ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще са необходими за безопасно преминаване по моста в района на пожара.

След като стане ясно какви мерки трябва да се изпълнят и е налице количествено-стойностна сметка, АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище, предизвикало пожара, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай