Брутален арест за кметския син Белишки

Баща му публикува видео във Фейсбук

Брутален арест за кметския син Белишки | StandartNews.com

Синът на кмета на община Панагюрище Никола Белишки - Иван, е бил брутално арестуван. Във видео, публикувано от неговия баща във Facebook, се вижда как Иван е притискан с главата към асфалта от полицаи от Районното управление на МВР в Кюстендил, а очевидци на бруталните сцени са съпругата му и нейният дядо.

Това е разказал пред OFFNews бащата на потърпевшия. На клипа се вижда как двама мъже - цивилни служители на полицията, са бутнали на земята мъжа. Единият от тях се обляга с ръце върху главата на задържания, а другият гледа часовника си - колко време ще издържи притиснат към асфалта.

Минути след като видеото се разпространи мълниеносно в социалната мрежа, то бе изтрито.

Случката се е разиграла във вторник, 26 април, в кюстендилското село Ломница, където Иван Белишки бил заедно със съпругата си на гости у нейните баба и дядо.

Двамата тръгнали на разходка в гората, когато са спрени за проверка от кола без обозначителни знаци.

Според разказа на кмета на Панагюрище, проверяващите били цивилни и не се легитимирали, както изисква законът, а само казали имената си. Не са показали полицейски значки или карти, възмущава се панагюрският кмет, който твърди, че полицаите са действали по анонимен сигнал. След това тръшнали на асфалта сина му Иван, у когото намерили джобен нож.

Семейството ни е подложено на заплахи от година и половина. Аз също получавам закани за саморазправа на месинджъра си от някакъв човек от Пазарджик и въпреки че съм подал сигнал и до „Вътрешна сигурност“, никой не разследва тези заплахи, коментира Белишки.

Той предполага, че синът му Иван е обект на полицейско преследване след случката в столицата, когато запали руското знаме.

По случая в кюстендилското село Ломница има образувано досъдебно производство. Иван Белишки в момента е в ареста, тъй като се е държал агресивно с органите на реда, бяха лаконични от МВР.

По-късно БНТ съобщи, че 22-годишният Иван Белишки е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница. Служители на пожарната са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет.

При последвали процесуално – следствени действия от къщата в селото, обитавана от 22 годишния, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен.

Името на Иван Белишки няколко пъти се появява в криминалните хроники. В началото на юли 2019-а  той бе арестуван за незаконна търговия с културни ценности. През 2020 година се замеси в скандал за паркиране, последван от побой, а миналата година стана участник в катастрофа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай