Брокерка нае маскирани да ограбят клиентка

Жената носела 10 бона капаро за апартамент

Брокерка нае маскирани да ограбят клиентка | StandartNews.com

София. Брокерка на недвижими имоти организира грабеж на 10 бона от клиетка, с които мераклийката за нов дом трябвало да капарира жилището. Служители на Пето полицейско управление в столицата разплетоха случая и арестуваха 34-годишната жена и двамата й съучастници.

Началото на сагата е от август. Тогава брокерката подала сигнал в полицията, че тя и нейна клиентка са станали жертва на грабеж. Инцидентът се случил във входа на кооперацията, където живеела посредничката при сделки с недвижими имоти и ползвала апартамента си и като офис. Пред разследващите обяснила, че тя и нейна клиентка били нападнати от двама маскирани младежи. Те им нанесли побой и задигнали от брокерката лични документи, мобилен телефон и 400 лева. Опитали да издърпат дамската чанта на другата жена, но не успели и избягали.

В хода на разследването се установило, че служителката е организирала грабеж над своята клиентка. За целта наела двама криминално проявени софянци на възраст 18 и 20 години.

Пострадалата 45-годишна столичанка била кандидат купувач на жилище, предлагано за продажба от фирмата на брокерката. Предишния ден по телефона си уредили среща с уговорката клиентката да предаде като капаро 10% от стойността на имота - 5000 евро. Отивайки на мястото на срещата, жените били нападнати от двамата маскирани младежи. След проведените оперативни действия тримата били задържани.

Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и са им повдигнати обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай