Бивш антимафиот в схема за фалшиви пари

Бивш антимафиот в схема за фалшиви пари | StandartNews.com

Задържаха 1,5 млн. холограми за банкнотите от 50 евро

Пловдивски ексантимафиот е бил една от движещите фигури на банда фалшификатори в града под тепетата. Бившето ченге Георги Георгиев е напуснал НСБОП през 2004 г. В бандата му антимафиотите намериха 1,5 млн. холограмни стикери, които се лепят на банкнотите от 50 евро. С тях е можело да бъдат произведени банкноти за 75 млн. евро. Акцията е била в сряда вечерта. При претърсванията в жилища на бандитите са открити и 300 броя банкноти по 500 евро, 5 броя по 100 евро и 7 броя по 50 евро. Качеството им е толкова добро, че само експертиза може да каже дали са фалшиви, заяви вчера шефът на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Открито е платежно нареждане за 3500 евро с надпис "Капаро", което е послужило като основание за доставката на холограмните стикери от Китай. Задържани са трима души - Митко Митев Николай Юруков и Светослав Смилянов. Митев е съден в Белгия за фалшифициране на банконит, заяви Попова.

"Заради участието на бившия антимафиот акцията трябваше да бъде внимателно планирана, за да бъдат открити нужните доказателства", каза още Попова. Тепърва ще се търси печатницата, където са печатани банкнотите с изключително високо качество, стана ясно вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай