Понеделник,

Бивш пощальон влиза за 7 години в затвора

От: Редактор -
190
Бивш пощальон влиза за 7 години в затвора
A
A
A

Бивш пощальон представил се за банков служител, влиза в затвора за  6-години и 8 месеца заради присвояване на 190 000 лв.

Осъденият И.М. работил като служител-гише и пощенски раздавач в пощенска станция в с. Горно Дряново към "Български пощи" през 1997 г.

През 2011 г. била прекратена дейността на служителите на Български пощи в пощенските станции по осъществяването на банкова дейност.

Бившият пощальон не направил нищо да огласи това обстоятелство и продължил да приема суми, представляващи вноски по съществуващи депозити и за откриване на нови такива. При отбелязвания в спестовните книжки и издаването на документи, той се представял като служител на банката.

Въпреки че печатът на "Юробанк и Еф Джи България" АД му бил взет, той поставял на банковите документи печат с логото на пощенската станция, като хората не обръщали внимание на тази подробност. По този начин М. причинил на клиентите на банката имотна вреда в размер на 26 595.15 лв.

През 2012 г. в банката започнали да постъпват оплаквания от нейни клиенти от с. Горно Дряново. В жалбите пострадалите заявявали липсващи парични суми от сметките им в "Юробанк и Еф Джи България" АД.

Било установено, че вследствие на извършвани различни нарушения, И.М. присвоил общо 189 355.13 лв. от сметките на десетки клиенти на банката. Тази обща сума била отклонена от сметките им за периода от 30.07.2002 г. до 09.06.2011 г

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com