Белязани пари отведоха Ренета в ареста

НАП-аджийката "светнала" след прибиране на подкупа в бензиностанция

Белязани пари отведоха Ренета в ареста | StandartNews.com

 

Белязани пари пратиха данъчната служителка от Пловдив в ареста след поискан подкуп от фирма за секънд хенд дрехи, съобщава „Марица“.
60-годишната Ренета Иванова е била задържана в бензиностанцията в близост до Първо районно в момент на получаване на част от рушвета.
Днес от полицията и прокуратурата разкриха, че дамата е изнудвала фирма за употребявани дрехи, като искала от собственика подкуп от 4 бона, за да му покрие установени нарушения с фактури и да не му назначава данъчна ревизия.
Човекът се съгласил, но се договорил да плати половината от сумата. След това подал сигнал в полицията.
Служителите на реда белязали банкнотите за подкупа. След това проследили ситуацията и закопчали данъчната в момента, в който получила парите на уговорената среща в бензиностанцията.
По-късно при проверката със специална лампа, ръцете й „светнали“ в жълто, което категорично доказало, че тя е държала банкнотите от рушвета.
Ренета Иванова работи като началник-отдел "Обработка на плащанията и задълженията" в ТД на НАП на ул. "Скопие" 106 в Пловдив. Пред разследващите тя се оправдала, че имала здравословни проблеми с членове на семейството си. Заради недостига на средства за лечение взимала заеми от познати и теглила бърз кредит, който не можела да обслужва, и затова си поискала пари от бизнесмена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай