Батко ловил момченца за секс в нета

С фалшив профил във "Фейсбук" се представял за 13-годишна тийнейджърка

Батко ловил момченца за секс в нета  | StandartNews.com

София. 19-годишен младеж е задържан при спецакция на Главна дирекция за борба с организираната престъпност, съобщи МВР. Той създал фалшив профил в социална мрежа и примамвал малолетни момчета да изпълняват сексуалните му фантазии.

В хода на разследването било установено, че младежът, който е от Правец, създал фалшив профил във „Фейсбук”, представяйки се за 13-годишна девойка. Впоследствие комуникацията се прехвърляла в „Скайп”. Целта му била да примамва малолетни момчета. Той използвал наивността на децата и любопитството им, за да ги склони и приобщи към своите перверзни желания. Превъплъщавайки се в ролята на „готино” момиче, на възрастта на децата, им вменявал доброволно да изпълняват пред включена камера сексуалните му фантазии. От юли до момента са установени четири жертви.

Задържаният е направил пълни самопризнания. Задържан е с полицейска мярка 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районната прокуратура в Ботевград. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за блудство и секс в интернет с лице под 14 години. Ако бъде признат за виновен, наказанието е до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 хиляди до 10 хиляди лева.

Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай