България замръзна. Ало измама уби жена

Дете станало "муле"

България замръзна. Ало измама уби жена | StandartNews.com

България замръзна. Ало измама уби жена. Разкритието направи в ефира на БНТ гл. инспектор Стефан Попов от СДВР. Той съобщи, че възрастна жена, жертва на подобно престъпление, починала седмица след това.

"Говорете ежедневно с родителите си, с бабите си, с дядовците като превенция на ало измамите.  МВР не иска пари от гражданите, никоя институция не го прави", призова гл. инспектор Стефан Попов от СДВР в сутрешния блок на БНТ.

Съветът му бе всеки, който може да поговори с възрастните и да им обясни, че институциите не искат пари и че това са измами.

Според него и много деца могат да станат жертви, защото остават сами вкъщи.

Заедно с това МВР засича случай, при който дете е използвано за "муле". 

Според Попов хората се доверяват на измамниците по телефона, а когато от МВР им позвънят на вратата, "те не ни вярват".

По повод предстоящите празници той призова хората да не държат големи суми в брой в апартаментите си. Както и да не се оставят автомобили с работещи двигатели, докато някой слиза да си купи кафе, тъй като така се крадат коли.

"Нека имаме и нашата грижа и да облекчим работата на МВР", призова той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи