Бъчварова: Установено е лице, свързано с убийството в Борисовата

Бъчварова: Установено е лице, свързано с убийството в Борисовата | StandartNews.com

Установено е лице, което отговоря по психопрофил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството в Борисовата градина. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред журналисти.

Той трябва да бъде идентифициран и се прилагат всички мерки за това, уточни тя и добави, че полицията работи активно по записите от видеокамерите.

На този етап не може да каже повече за това лице, но разчита до няколко дни да има повече яснота, каза още Бъчварова, цитирана от БГНЕС. Тя бе категорична, че образът на камерите не е достатъчно добър, за да може да се идентифицира въпросното лице.

Прокуратурата продължава да работи много внимателно, обясни вътрешният министър по повод взрива край Анево. "Надявам се да изясним изцяло ситуацията, това са сериозни инциденти", коментира още тя.

"Инциденти винаги е имало за съжаление. Нашата задача е да предвидим всички възможни варианти", добави Бъчварова.

Още миналата седмица е разпоредена вътрешна проверка в областната дирекция на МВР във Варна, съобщи тя и уточни, че проверката тече в момента. На място е изпратен екип от София заради опасенията, че има "наслагване на доста регионални фактори, които са попречили на добрите резултати" на ОДМВР - Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай