Арестуваният в Гърция за камиона-ковчег отрича обвиненията

Имах планирана бизнес среща преди две седмици, твърди Валентин Христов

Арестуваният в Гърция за камиона-ковчег отрича обвиненията | StandartNews.com

Валентин Христов, за когото разследващите твърдят, че издирват във връзка с камиона-ковчег край село Локорско, се обади в бТВ, за да изкаже своята версия. Пред телевизията той заяви, че от медиите е разбрал, че се издирва.

„Прибирам се в България, аз не съм се укривал. В петък към 10:30 часа напуснах страната - имах планирана бизнес среща преди две седмици“, твърди Христов. Той уточни, че е излязъл от страната часове преди изобщо да се разбере за инцидента.

По думите му той е бивш служител на Гранична полиция. Напуснал МВР преди 10-12 години. Признава, че е в приятелски отношения със сочения за ръководител на групата Виктор Кузмов. „Нямам нищо общо със случая. Никога не са ми предлагали и не съм участвал в подобни дейности“, каза Христов.

По време на разговора Христов заяви, че пътува към България и ще се яви в полицията за изясняване на случая. Малко по-късно обаче стана ясно, че той е задържан в Гърция.

Пред БТА заместник градският прокурор на София Христо Кръстев потвърди, че по случая със загиналите 18 мигранти край София, на гръцки граничен пункт е задържан мъж и гръцките власти ще преценяват как той да бъде екстрадиран за България.

Мъжът е задържан в момента, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, докато южната ни съседка приключи процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

Софийската градска прокуратура утре ще поиска постоянния арест на петимата други задържани в България, обвинени за съпричастие към смъртта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе утре в следобедните часове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай