Арестуваха мъж, превозвал 54-ма мигранти в Ахтопол

Арестуваха мъж, превозвал 54-ма мигранти в Ахтопол | StandartNews.com

Полицията е арестувала мъж, който незаконно превозвал 54-ма чужди граждани в микробус в Ахтопол по опасен за живота им начин, съобщи прокуратурата.

В микробуса, на площ от 4,25 кв. м., са били открити 54 бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан. Превозваните лица са 32 мъже, 16 деца и 6 жени. Малолетните деца са на възраст между 2 и 12 години.

Те са открити, след като микробусът бил спрян от полицейски служители от ГПУ - Царево за проверка.
Шофьорът Калчо Иванов е осъждан за кражби и противозаконно отнемане на МПС. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение.

По-рано от МВР съобщиха още, че двама шофьори, превозващи нелегални имигранти, са задържани в Брезнишко.
55-годишният М. Б. и Л. К. (на 44 години) са превозвали с автомобили 13 чужди граждани, които са били без документи за самоличност. Арестът е извършен снощи около 18 ч. в гориста местност край брезнишкото село Горни Романци, където патрулен екип на Районното управление в Брезник спряло за проверка два автомобила със софийска регистрация. Колите били претъпкани с чужденци.

Шофьорите са задържани, а автомобилите - иззети, посочиха от полицията. Двамата българи, превозващи чужденците, са от София и са криминално проявени. По-възрастният от тях е познат на органите на реда с извършена кражба, а 44-годишният му съгражданин - с кражба, отвличане и хулиганство. Той е изтърпявал и ефективна присъда.

Нелегалните имигранти са докарани в Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник. "В момента текат разпити с преводач. Все още е рано да се каже от каква националност са бежанците", заяви директорът на ОД на МВР Валентин Бучински.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай