Арестуваха крадеца на „Агро-бел"

Арестуваха крадеца на „Агро-бел" | StandartNews.com

Плевен. Обявеният за измамник на годината Станимир Весков Василев, който открадна с електронен подпис крупната фирма „Агро-бел 2001" в началото на годината, е арестуван. По искане на районната прокуратура в Плевен му е наложена постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за това, че на 19 януари внесъл в Агенцията по вписванията фалшиви документи за промяна на собствеността на дружествените дялове на боса Павел Стоименов. С тази машинация Василев за известно време сложи ръка върху фирма с годишен оборот от 20 млн. лв. След като измамата бе разкрита, реалният притежател си я върна по съдебен ред. Ужиленият Стоименов на практика извади късмет, като се усети навреме и то защото нотариус от Никопол му съобщил за случващото се.

В резултат на разкритието селскостопански асоциации внесоха в Народното събрание промени, които да предотвратят подобни далавери.

Според мнозина мнимият собственик Станимир играл ролята на "бушон" в схема. Той се явил лично при изповядването на сделката в Шумен.

„Агро-бел", регистрирана в плевенското с. Брест, обработва близо 70 000 дка земя в Северна България. Дяловете на Стоименов били откраднати с фиктивен договор за покупко-продажба, докато той бил в чужбина. Аферата е първа по рода си у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай