Арестуваха брата на Димитър Рачков с фалшиви долари

Арестуваха брата на Димитър Рачков с фалшиви долари | StandartNews.com

Бургас. Братът на известния актьор Димитър Рачков Петър бе арестуван от полицията в Бургас заради пласиране на фалшиви пари. Той е бил следен дълго време докато полицията го хване в крачка. Униформените щракнали белезниците на 34-годишния Петър Рачков след акция в дома му на улица "Македония". При претърсването на апартамента му са открити две фалшиви 50-доларови банкноти и още 10 стотачки. Рачков-младши ще прекара 24 часа в ареста, гласи полицейската заповед. Той ще излезе на свобода след ден, ако прокуратурата не поиска удължаване на задържането.

 

Петър Рачков не е действал самосиндикално. Разследващите са стигнали до един от съучастниците му, 20-годишният Виктор Вачев, който е имал задачата да разпространява парите в търговската мрежа. През последните няколко месеца полицията засича непрекъснато фалшиви доларови банкноти в магазини и заведения. На 10 януари тази година бе регистриран поредният случай. Тогава клиентът пробута в бургаско казино фалшиви 100 долара. По-късно криминалистите са разкрили, че пласьорът е именно съучастникът на Рачков Виктор Вачев.

 

Братът на актьора е сериозно заплашен да влезе в затвора, ако бъде признат за виновен. Това не е първата му издънка пред закона. Преди три години той бе арестуван в колата си, след като бе хванат от пътен патрул, че шофира с подправено свидетелство за управление. Тогава съдът го наказа условно с 9 месеца затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай