90 кг марихуана в бидони държал мъж от бургаско

Стойността на сухата лисната маса възлиза на 540 хил. лева

90 кг марихуана в бидони държал мъж от бургаско | StandartNews.com

Мъж на 57 години е обвинен за държане с цел разпространение на голямо количество марихуана от около 90 кг, както и за отглеждане на конопени растения – над 190 бр. Това каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев по време на брифинг по повод разкриване на две тежки престъпления, цитиран от Агенция Фокус.

„Повдигнато е обвинение на 57-годишен неосъждан мъж от Бургас. Той е обвинен, че на 8 юли в постройка в поземлен имот, намиращ се в землището на с. Бата, община Поморие, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери - коноп, канабис, марихуана в количество 90 кг“, каза още Чинев.

Той акцентира на стойността на въпросната суха лисната маса. Тя възлиза на 540 хил. лева. „Същевременно е предявено и обвинение на въпросния мъж, че за времето от май до 8 юли в същия имот, който е засял и отглеждал 193 бр. растения, които са в размери от 70 до 160 см. Сухата им листна маса е с приблизително тегло 130 кг“, заяви окръжният прокурор.

По думите му предвидената от закона санкция за първото обвинение е лишаване от свобода от 3 до 12 г. и глоба от 10 000 до 50 000 лева. „За второто престъпление е лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лева“, посочи Чинев и добави, че обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като още днес предстои внасяне на искане за вземане на мярка „Задържане под стража“ в Окръжен съд – Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай