8 души в ареста след спецпроверка в ромския квартал в Петич

8 души в ареста след спецпроверка в ромския квартал в Петич | StandartNews.com

Петрич. Арестувани са 8 мъже при акция на жандармерията в Петрич, иззети са 2 пистолета, пушка и боеприпаси, пише БГНЕС. 

Специализираните полицейски сили се намесиха, след като в понеделник вечерта в ромската махала на град Петрич стана масово сбиване между два ромски клана. В масовия бой взеха участие близо 80 души, 15-годишно момиче и 29-годишен мъж пострадаха от хвърлени предмети. Градусът на скандала в квартал "182" се вдигна още повече и вчера по обяд се стигна до стрелба с огнестрелно оръжие. При нея сачми раниха 12 човека, като двама от тях бяха хоспитализирани в местната болница, а останалите десет освободени след направени им манипулации.

Този случай наложи присъствието на директора на ОД на МВР Васил Митов, а за овладяване на опасната ситуация и претърсване на квартала бе извикана и жандармерия към 16.30 часа вчера. Акцията в Петрич, както и тази в Ихтиман, бе наредена от главния прокурор Сотир Цацаров и служебния вътрешен министър Йордан Бакалов.

"С цел възстановяване на обществения ред и пресичане на ескалиране на напрежението, както и недопускане на извършването на тежки криминални престъпления, от служители на ОДМВР-Благоевград и специализирани полицейски сили(жандармерия), на 07.10.2014 г. са извършени проверки в домовете на участниците в скандала", съобщиха от пресцентъра на полицията, като добавиха, че със заповед за задържане до 24 часа са задържани осем лица. Общественият ред в квартала е възстановен, а нощта премина спокойно. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай