15 чифта белезници щракнаха в Благоевград

Иван Гешев е уверен, че ще има значителен спад в битовата престъпност

15 чифта белезници щракнаха в Благоевград | StandartNews.com

Петнадесет души от криминалния контингент са задържани при специализирана акция на полицията и жандармерията срещу битовата престъпност в Благоевград. Провеждат се разпити с оглед съпричастността на някои от тях към неразкрити престъпления.

На място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, които коментираха ефекта от битката с битовата престъпност.

Коментирайки резултатите от мащабната акция в Благоевград, която се провежда под надзора на окръжната прокуратура в града, главен комисар Ивайло Иванов каза: „Има задържани 15 човека до момента. Прибрани са лица от активния криминален контингент, които влияят на оперативната обстановка. Те са задържани назад във времето за различни престъпления. Колегите работят по доказване на тяхната съпричастност към даден вид престъпления“.

В  борбата с битовата престъпност МВР и прокуратурата си партнират много добре, но съдействието на местната власт също е от голямо значение, каза главният прокурор Иван Гешев, който се срещна с кмета на Благоевград и разгледа центъра за видеонаблюдение в общината.

„Сигурни сме, че ще има значителен спад в края на годината. Аз съм убеден, че в началото на следващата година ситуацията с битовата престъпност ще е чувствително различна от сегашното положение“, каза Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай