10 г. затвор за опиталия да убие Алексей Петров

Издадоха присъда за опита за убийство на Алексей Петров.

10 г. затвор за опиталия да убие Алексей Петров | StandartNews.com

Върховният касационен съд потвърди решението на САС за наложеното наказание 10 години "Лишаване от свобода“ при първоначален "строг“ режим спрямо украинския гражданин Роман Ловгиненко. Той е обвинен за това, че опитал умишлено да убие повече от две лица, със средства, опасни за живота на мнозина, сочат от прокуратурата.

През периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. в София, Ловгиненко организирал убийството на Алексей Петров с още три лица. Украинецът бил подбудител и помагач на групата. Той обещал и 200 000 евро на извършителите и помагача, които трябвало умишлено да умъртвят Петров.

Ловгиненко умишлено е улеснил извършване на престъплението, като набавил парични средства и оръжията за извършването му– два броя гранатомети; дал съвети и разяснения; организирал следенето на Петров и набавил леките автомобили за неговото извършване.

На 29 октомври 2015г. около 08:35 ч. в София, в кв. "Кръстова вада“, на Т-образно кръстовище между улиците "Проф. Милчо Лалков“ и ул. "Светослав Минков“ извършителите и помагача са направили опит за умишлено убийство на Алексей Петров и неговия шофьор Стефан Борисов, като са произвели изстрели с два броя гранатомети към автомобила, с който пътували Петров и Борисов.

Деянието е извършено предумишлено и макар и довършено не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца обществено опасни последици от това престъпление – автомобилът е бил брониран и снарядите не са проникнали в него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай