Задължителните храни през есента

През този сезон можем да презаредим организма си със здраве и енергия

Задължителните храни през есента | StandartNews.com

Есента е сезон, в който има разнообразни за периода плодове и зеленчуци, които могат да бъдат използвани за приготвяне на здравословни и хранителни ястия. През този сезон можем да презаредим организма си със здраве и енергия. Ето няколко съвета как да се храним здравословно през есента.

Избягвайте обработените храни

През есента има изобилие от пресни плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали. Опитайте се да избягвате обработените храни, които съдържат излишни добавки и консерванти.

Пригответе супи и топли ястия

Есента е период, в който става по-студено, затова е добре да се насочите към приготвянето на супи и топли ястия. Използвайте сезонни зеленчуци като тиквички, картофи, моркови и гъби, за да приготвите вкусни и хранителни ястия.

Включете плодове и зеленчуци във вашето меню

През есента има голямо разнообразие от плодове и зеленчуци, които могат да бъдат включени във вашето ежедневно меню. Зеленчуците, които природата предлага през есента са: тиква, моркови, червено цвекло, зеле, карфиол, тиква, чушки, пащърнак, земна ябълка, картофи и др. Те подготвят организма за зимния сезон.

Плодовете са ни нужни през всички сезони и са суперхрана с изключително здравословен ефект. Те съдържат много витамини и микроелементи, които подпомагат нормалното функциониране на човешките органи. Есента ни предлага изобилие от ябълки, грозде, круши, райска ябълка, мушмули.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай