Внимание! С тези плодове и зеленчуци трябва да внимаваме

Дори в малки количества съдържат много калории

Внимание! С тези плодове и зеленчуци трябва да внимаваме | StandartNews.com

Кои храни в малки количества съдържат много калории? Яденето на царевица, тиква и картофи може да доведе до наддаване на тегло, обясни диетологът Наталия Краснова, пише Блиц.

Според нея дори в малки количества тези зеленчуци съдържат много калории. Бананите, черешите, прасковите и ананасите също могат да нарушат плановете за отслабване, допълва експертът.

Теглото се влияе от общия излишък на калории в диетата, но има храни, които съдържат повече калории в малки количества. Ако злоупотребявате с тях, можете да напълнеете доста бързо. Можете дори да напълнеете от зеленчуци и плодове. Картофите, царевицата, тиквата и грахът трябва да се консумират умерено.

Може да се заменят с броколи, домати и краставици.

Бананите, черешите, прасковите и ананасите повишават нивото на кръвната захар и предизвикват скок на инсулина, което също нарушава плановете за отслабване, тъй като простите въглехидрати се трансформират в мастни клетки, каза Краснова.

По-рано диетологът Вероника Гусакова каза, че калоричното съдържание на салата Оливие може да бъде намалено, ако замените наденицата с варено месо и киселите краставички с пресни. Експертът отбеляза, че е по-добре да използвате домашна майонеза вместо купената от магазина. Купената от магазина майонеза съдържа 67% мазнини и над 600 kcal на 100 грама.

Преди това ендокринологът Наталия Тананакина каза, че преходът от диетични храни към пържени  храни трябва да бъде плавен. Специалистът уточни, че рязката смяна на диетата може да доведе до нежелани последствия, включително развитие на заболявания. Първоначално е по-добре да избягвате прекомерната консумация на мазнини.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай