Вижте най-добрите домашни лекове за борба с упорита кашлица

Следвайки тези бабини рецепти, можем да се борим естествено с упоритата кашлица

Вижте най-добрите домашни лекове за борба с упорита кашлица | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Няма нужда, оказва се, винаги да се обръщаме към лекарства, които могат да имат нежелани странични ефекти. Вместо това може да преоткрием бабините рецепти, които са използвани векове наред за лекуване на кашлица.

Ето няколко ефективни такива рецепти, които могат да помогнат при упорита кашлица:

Топла вода с мед и джинджифил: Смесете изцеден лимон, топла вода, мед и настърган джинджифил. Тази напитка е богата на витамин С и има антибактериални свойства, които могат да помогнат при кашлица.

Прополис: Прополисът е природен антисептик, който може да помогне при упорита кашлица. Можете да го консумирате като тинктура или да го добавите към топла вода с мед.

Чай от босилек: Босилекът е богат на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства. Направете чай от свежи листа босилек, който може да помогне при кашлица.

Инхалации с етерични масла: Добавете няколко капки етерично масло от евкалипт или мента към кипяща вода и инхалирайте парите. Това може да помогне при отпушване на дихателните пътища и облекчаване на кашлицата.

Следвайки тези бабини рецепти, можем да се борим естествено с упоритата кашлица и да се чувстваме по-добре без използването на лекарства.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай