Търсят новия Звездев в АУБ

Търсят новия Звездев в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Кой в Американския университет в Благоевград ще покаже най-добри кулинарни умения, близки до тези на известния Ути Бъчваров? Отговорът на този въпрос ще стане ясен в събота. В момента във висшето училище тече Международната седмица.

Целта на събитието е да се радваш на различията, да почувстваш духа на всяка култура и да си толерантен към различните около теб. АУБ е единственото място в България, където студенти от 40 държави делят не само класната стая, но и мястото, където живеят, ежедневните си занимания, бит и забавления. Международното разнообразие в АУБ се допълва и от преподавателите в университета, които идват от 5 континента. Едно от най-атрактивните събития по време на седмицата е Кулинарният фестивал. Студенти – кулинари ще примамват с екзотични гозби посетителите и ще покажат вкусни ястия от родните си места в последния ден на проявата. През изминалите дни се проведе презентация на различните държави, киномаратон, забавна викторина, Вечер на талантите, дискусия на тема: „Културен шок - случки от реалния живот".

Международната седмица се провежда за петнадесета година в АУБ. За 6 дни университетът се превръща в умалена карта на света. По традиция кулинарният фестивал е кулминацията на събитието и на него всяка година се събират над 500 студенти, преподаватели и служители от АУБ. Вкусни гозби от екзотични държави радват сетивата. Стотици ястия се подреждат по време на кулинарната изложба. Всеки може да опита от тях и да научи повече за традиционните гозби в държавата, от която е готвачът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай