Специалистка предупреди жените за опасна алергия по ръцете

При нокти, които се чупят и са слаби, не е добре да се поставя гел лак

Специалистка предупреди жените за опасна алергия по ръцете | StandartNews.com

Поставянето на гел лак върху ноктите е често използвана от жените процедура за красота.

"Често се случва да ни посещават пациентки, които са си поставяли често и продължително - поне за една или две години, гел лак за нокти, при които се проявяват алергии, каза пред БНР доц. Жана Казанджиева от кожната клиника на Александровска болница.

"Не само ноктите се увреждат, но може да се получи и обрив на клепачите или шията, там където най-често ноктите влизат в контакт с кожата. А по ноктите увреждането се вижда, едва следа като се премахне гел лакът.

Това може да се изразява в намалена дължина, увреждане на повърхността на ноктите, много често свободният нокът е на ръба увреден и неравен, това е при късна реакция.

Ранната реакция е на пръстите или дланите, но най-често на клепачите или шията на жената, защото когато си поставяме грил или крем, ние често докосваме там кожата, поясни още доц. Казанджиева.

По думите й трудно може да се обобщи дали ноктите се увреждат от самата процедура по поставяне или отнемане на гел лака, защото зависи от материалите на козметичния салон, от опита на професионалиста, както и от индивидуалните особености на ноктите на самия клиент.

При нокти, които се чупят и са слаби, не е добре да се поставя гел лак.

Доц. Казанджиева допълни, че можем да си направим изследване за това дали имаме алергия към гел лак.

Първи такъв тест е добре да си направят самите маникюристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Bazza
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи