Най-хубавото кафе в OMV го прави габровка

Най-хубавото кафе в OMV го прави габровка  | StandartNews.com

Майсторът Горан Хубер предаде опита си на най-добрите 100 участници

Лате макиато е любимият специалитет на Галя Николова

Галя Николова от OMV Габрово е новият OMV Viva Cafe Бариста шампион за 2016 г. 22-годишната габровлийка грабна приза сред оспорвано състезание в 3 кръга, в което безупречните си умения за приготвяне на кафе специалитети демонстрираха над 230 служители на компанията. Тя получи специална статуетка, грамота, парична награда и възможността да посети известни пекарни за кафе в Италия лично от Петър Величков, управител на OMV България, на официална церемония вчера в Capital Fort бизнес център, където се намира и офисът на компанията.

"ОMV е чудесно място за работа в днешно време, което дава възможности за реализация. Обожавам да правя кафе и затова се включих в шампионата. Искрено се забавлявах по време на състезанието. Искам да благодаря на колектива от OMV и на дилъра Марина Георгиева", каза пред "Стандарт победителката Галя, която вече над 1 г. е служител на OMV. Нейният любим кафе специалитет е лате макиато.

Второто място в надпреварата беше за Магдалена Николова от OMV Хемус. От Елка Станкова, ръководител отдел "Негоривен бизнес" в OMV, тя получи статуетка, грамота и парична награда. Третото място отиде при Ана Попова от OMV Динката. Отличието й бе връчено от бариста майстора Горан Хубер, който

пристигна у нас специално от Австрия, за да журира на финала

От компанията решиха да дадат и една извънредна награда на бензиностанцията, излъчила най-много финалисти. Тя отиде при OMV Поликраище, която имаше цели 4-ма финалисти. "Наградата е купон за всички служители на бензиностанцията, финансиран от OMV", съобщи Елка Станкова.

За втора поредна година ОMV организира OMV VIVA Cafe Бариста шампионат за своите служители. В тазгодишната надпревара фокусът беше върху прецизността при приготвянето на млечни кафе напитки. От всички над 230 служители на компанията до втория кръг достигнаха 100-те най-добри. Те имаха възможността да преминат професионална обучение от топ кафе майстора Горан Хубер. На финала се класираха 50 служители от 40 бензиностанции на OMV в страната. А по време на полуфинала участниците бяха подкрепени от популярните личности Ники Кънчев, Данчо Караджов, Диляна Попова, Деси Добрева, Луиза Григорова, Стефан Вълдобрев, Явор Бахаров, Белослава и Юлиан Вергов.

"Опитваме се да превърнем в традиция този шампионат. Всичко започна преди 2 г., когато решихме

да направим и да развием собствена марка кафе

В OMV България се стремим винаги да направим още повече за нашите клиенти. Колегата Елка Станкова даде идеята. Привлякохме един от най-добрите бариста майстори в света, който ни помогна до подготвим служителите ни и да предложим продукт, който малко заведения у нас може да предложат. В момента ние сме най-големият продавач на кафе в България, но и предлагаме най-качествения продукт", каза Петър Величков, управител на OMV България. Елка Станкова посочи, че шампионатът е за служителите на компанията - тези, които ежедневно и ежеминутно имат контакт с клиентите и от които зависи как ще приемат OMV и VIVA като марки.

Топ кафе майсторът Горан Хубер демонстрира как се прави перфектното кафе лате макиато пред служителите и гостите на компанията. "През последните години кафе напитките с мляко се превърнаха в тренд. В целия свят се търсят такива напитки с много пяна", каза той. Според него вкусното лате макиато се прави със свежо и охладено прясно мляко. "То не трябва да се разпенва при твърде висока температура, за да не се разрушат белтъчините и захарта. Важно е да изплакнем гнездото, преди да сложим цедката, за да няма остатъци от предишното кафе", обясни майсторът. Хубер посочи, че е изключително впечатлен от служителите на OMV. "Финалистите

работят по-добре от 95 на сто от баристите

в кафе баровете в целия свят", каза той.

От тази година VIVA Cafe e със знака на Fairtrade, който е не само гаранция за качество, но дава сигурност на клиентите, че фермерските корпорации и малките семейни земеделски ферми получават спряаведливо възнаграждение за труда си. Компанията има и нова философия "We Care More", която поставя клиента в основата на всички дейности, свързани с търговията й на дребно. "Бариста шампионатът е част от многобройните поректи, свързани с нашата философия "We Care Moreл". За нас тя означава, че предоставяйки висококачествени продукти и услуги, клиентите ни ще се почувстват обгрижени и ще открият точно това, което е важно за тях", каза Петър Величков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай