Как да се справим с безсънието?

Ето и три натурални средства, които помагат за по-лесно заспиване

Как да се справим с безсънието? | StandartNews.com

Почти всеки човек е страдал от безсъние в някакъв етап от живота си. Има решение за този така срещан проблем, пише Блиц.

Ето и три натурални средства, които помагат за по-лесно заспиване:

• Лайка. Растителният екстракт от това растение съдържа химическото съединение апигенин, което се свързва със същите рецептори, както и бензодиазепините, оказвайки седативно действие. Според изследвания, лайката значително подобрява качеството на съня.

• Мляко. То е източник на незаменимата аминокиселина триптофан, която изработва в главния мозък съединения, включително серотонин и мелатонин. Те участват в цикъла сън-бодърстване, което обяснява защо млякото ни помага да спим по-добре.

• Какао. Горещото какао също подобрява съня. Какаовите зърна са богат източник на много полезни химически вещества, включително флавоноиди. Те притежават редица преимущества за здравето и могат да се използват за лечение на някои невродегенеративни нарушения. Изследвания показват, че натуралното какао може да подобри безсънието, предизвикано от стрес. Употребата на какао е свързано с понижаване на артериалното налягане, а това отпуска гладката мускулатура на нашите артерии и оказва успокояващ ефект, облекчаващ заспиването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай