Как да почистим черния дроб? Лесна рецепта

Много хора отбелязват, че дори след два дни на употреба, състоянието им се подобрило

Как да почистим черния дроб? Лесна рецепта | StandartNews.com

Всички знаем, че черният дроб е най-важният орган, който ни помага да премахнем алергените, да натрупаме витамини и да синтезираме холестерол. Много често начинът ни на живот го натоварва -"износва", запълвайки го с токсини. Ето и една рецепта за прочистване на черния дроб, пише Блиц.

Един от начините за бързото му почистване е популярна рецепта за отвара от стафиди. Те ускоряват биохимичните процеси и пречистват кръвта, а с нея и черния дроб. В допълнение, те съдържат цяла гама от полезни вещества. Съдържат витамините  А, В, С, Е, Н, фолиева киселина, желязо, калций и магнезий и най-важното - инулин. Това вещество премахва токсините от организма, укрепва имунната система и има положителен ефект върху черния дроб.

За отварата са ви необходими около 150 грама висококачествени тъмни стафиди (за предпочитане сбръчкани и без блясък, тъй като не са преминали химическа обработка). Изплакнете ги обилно и го изсипете в съд с две чаши преварена вода. Сместа трябва да се вари в продължение на 20 минути и да се остави да се престои цяла нощ.

На сутринта прецедете и загрейте малко течността. Необходимо е отварата да се приемате на празен стомах половин час преди хранене. Тя може да се приема няколко пъти седмично. Много хора отбелязват, че дори след два дни на употреба, тяхното състояние се е подобрило.

В същото време, такава детоксикация е противопоказана за хора със захарен диабет, сърдечна недостатъчност, стомашна язва и камъни в жлъчката.

Също така, ако искате да запазите здравето на черния си дроб, трябва да увеличите здравословните храни в диетата си. Включете продукти като ябълки, цвекло, моркови със зеле, спанак, сини сливи и бял трън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай