Дени Борисов върти мъжки козунак

Дени Борисов върти мъжки козунак | StandartNews.com

Репортерът и водещ на bTV Новините Денислав Борисов обича да готви. За Великден той е приготвил "лесен" или така наречения мъжки козунак. Журналистът обяснява в детайли класическата рецепта.

"Необходимите продукти са половин килограм брашно, пакетче суха мая, 60 грама масло, 100 грама захар, чаша прясно мляко, две яйца, две ванилии, кора от лимон, стафиди". Дени пресява брашното и добавя щипка сол.

"Разбивате разтопеното масло, хладкото прясно мляко, яйцата, маята, ванилиите и лимоновата кора. Като го омесите, удряте в масата 100 пъти. Оставяте да втаса 30-40 минути. Измивате сухи плодове, подсушавате, поръсвате с брашно, прибавяте към тестото с леко домесване. Делите тестото на три. После правите три фитила и оформяте на "плитка". Поставяте в тава върху хартия за печене и оставяте да втаса втори път за 30-40 минути. Тестото се намазва с глазура (без да се натиска), поръсва се със захар (едра кристална). Пече се 35 минути на 200 градуса (без вентилатор и фурната да не е загрята предварително). Вади се и се яде с кеф! Добър апетит!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай