БГ звезди се вталяват разделно и с любов

БГ звезди се вталяват разделно и с любов | StandartNews.com

Петя Раева готви като корифей, Преслава сваля от душевни терзания

Известни хора по света и у нас се подлагат на какви ли не диети и режими, за да изглеждат впечатляващо - пред камерите и в живота.

Депутатката от ДПС в 41-то и 42-то Народно събрание Петя Раева е уникален случай. Тя дори описа своите преживелици в книгата "Радостта от храненето", чиято втора част излезе тези дни със знака на "Ентусиаст".
След като прилага на практика своите методи и сваля 30 килограма, Петя разкрива "малката си тайна" за поддържане на мечтания силует. Тя е изградила четири основни принципа по пътя към здравия дух и здравото тяло. Режимът на пловдивчанката е основан на разделното хранене. По правило тя никога не приема в едно и също ядене плодове, белтъчини и въглехидрати.

"Д-р Хей и д-р Шелтън не препоръчват комбинацията между месни и млечни протеини. Но аз ги смесвам. Човек е толкова забързан и ангажиран, че да мисли непрекъснато какво трябва и не трябва да яде, е много сложно и води до допълнителен стрес. Така че вместо да отслабнеш, може да напълнееш. Затова създадох за себе си много опростен вариант на разделното хранене", разказва Раева.

Преди няколко години ексдепутатката тежала цели 90 килограма, но сега поддържа супер форма - заковала е на оптималните за ръста й 65. Закуската трябва да е в 8 часа - парче шунка и варено яйце с чаша айран. Другият вариант е с препечена филийка, намазана с масло или зехтин, поръсена с чубрица или със стевия.

Към 12 идва ред на плодовете - банан, портокал, киви. Обядът се прави към 14 часа - пилешка пържола и салата, задушени зеленчуци със синьо сирене или пармезан, купичка леща и филия хляб, постно ризото или картофи на фурна. По избор - айрян или чаша вино. Вечерята е в 19 часа и нейните разновидности са чиния паста с домати и босилек, малка пица със зеленчуци, но без месо, кашкавал или сирене, парче печена риба със зеленчуци. Може отново да се пие по чаша вино. За онези, които си лягат късно след полунощ, Петя препоръчва чай и плод. Пие се много вода, която детоксикира тялото.

"Любовта ни прави завършени. Но не я приравнявам със себелюбието. Да обичаш това, което си, е целта на живота - но и да се усъвършенстваш, да се раздаваш. Това е пътят, който съм избрала. Често ме питат: "Каква е тайната на успеха?". Отговорът е прост - да видиш себе си като прекрасно творение (независимо от килограмите), което се движи в пространството и общува, дава и приема любов и подчинява живота си на красотата. Това за мен е средството да постигам мир в душата си и красива форма на тялото си. Откакто съм слаба, установих много пряка зависимост между това как се чувствам и как изглеждам. Доволна съм как промених външността си най-вече за това, че промених отношението към самата мен. Както се грижим за душата си, така трябва да се грижим и за тялото си. Моят живот е подчинен на баланса както в мислите, така и в храненето. Останалото е любов към живота - голяма част от тази любов пренесох в приготвянето на храната и нейното консумиране. Това беше ключът за мен за постигането на успех навсякъде", споделя Раева в новата си книга.

Заподозряха фолк дива в анорексия


От известно време насам постоянно се коментира новата фигура на Преслава. Фолкпевицата така драстично се втали, че дори плъзнаха слухове, че страда от анорексия. Любимката на публиката буквално е станала кожа и кокали, а от някога пищните й форми не е останала й следа. Въпреки шокиращото отслабване, певицата отрича да е болна и твърди, че така се харесва повече. Използвала е диетата на Кайли Миноуг, базирана също на разделното хранене. Но вероятно не само това е причината за тънката талия на Преслава. Наскоро тя за пореден път се раздели с гаджето си Жоро, наречен Бирмата. Твърди, че този път е завинаги, но не сдържа сълзите си, когато в предаването "Папараци" я разпитваха за него. "Много сме различни. Пожелавам му да намери подходящата жена", сподели Преси и се разплака.

Пухкавелкото Руслан стана строен мачо

Руслан Мъйнов успя да се превърне от пухкавелко в строен мачо. Чаровният актьор и певец не крие, че от години е имал комплекси заради теглото си и е прилагал какви ли не мерки върху изтерзаното си тяло - но без особен резултат. В крайна сметка решава да подхване здравословен начин на живот, съчетан с подходяща диета и много движение. Така успява да смъкне 25 килограма само за година, като съблюдава основните правила - приетите калории не трябва да надвишават количеството на изразходените. Освен това набляга здраво върху приема на протеини и е изхвърлил окончателно от менюто си всичко мазно, пържено, белия хляб и захарта. Това е същността на диетата "Зоната", разработена от д-р Бари Сиърс. Според нея 40 на сто от дневния прием на калории трябва да идва от въглехидрати и по 30 - от протеини и мазнини.

"Експериментирах с храната, защото разбрах, че искам или не искам - трябва да започна диета. В началото беше голям глад. Позволявах си само леща и джанки - за дълги месеци забравих вкуса на месото. Това обаче не ми пречеше особено, защото по принцип не си падам по префърцунени и изискани блюда", споделя Руслан. Закуската му е от билков чай с мед, до три плода според настроението, понякога яйце и препечена филийка ръжен хляб. На обяд хапва 250 грама салата с домати, голяма глава лук, малко пилешко месо на грил или фурна. Странно, но вечерята на Мъйнов не е оскъдна. Супата от леща е дори с малко сол, но без мазнина. Салатата от зеленчуци може да се "гарнира" с малка филийка черен хляб. Руслан обаче дебело подчертава, че това не е диета, а начин на хранене. "Не се лишаваш от нищо, няма забрани - това не яж, онова не яж. Всичко е въпрос на комбинация. Отразява се прекрасно на здравето, а отслабването идва като бонус. Ако пък си под необходимите килограми - ще ги качиш. Защото идеята е да се вкарат хормоните в баланс чрез храненето. Правя го, защото искам и аз да се харесвам - не само другите да ме одобряват", обяснява бесарабският българин. Руслан е в суперформа.

Салата и гореща вода за Драго

Драго Драганов продължава да провокира възхищение сред приятели и фенове. Известният тв журналист и водещ се чувства страхотно и е пълен с енергия, след като се освободи от доста килограми.

"Бях прекалил - във водовъртежа на забавления, които качват килограми. Компании, маси, ядене, пиене, пътуване насам-натам, без режим дори и за съня и никакъв спорт. Мотивирах се заради воденето на "55 години от вашия живот". А и любовта се появи в живота ми, защото освен че чистиш тялото, ти чистиш и съзнанието си, чистиш душата си. Но преди това да се случи, стрелката на кантара взе да клони към 110. Ужасих се. За пръв път от години погледнах на тялото си изключително критично. Всичко ме болеше. Заспивах трудно. Близките ми казаха, че съм започнал да хъркам. Първата чаша, с която поставих началото на промяната, беше пълна с гореща вода. Тя убива апетита и има магическата сила да изчиства организма. Сутрин на гладно е вълшебна - така се случи и с мен. Веднага почувствах облекчение в стомаха. За два месеца успях да изчистя шлаката. Престанах да употребявам и капка алкохол, спрях всичко тестено, сладко, солено. Започнах да наблягам на домати, краставици, айсберг, маруля, рукола... Овкусявам салатите само с прясно изцеден лимон и чист зехтин от биомагазин. Ям сурови ядки, но основната енергия започнах да черпя от плодове - главно грейпфрут и ананас. Шест месеца по-късно вече имах завидни резултати", разказва Драго, който успя да свали над 20 килограма. Той споделя, че си е забранил всякакъв вид варива - боб, леща, ориз. Понякога си позволява по 1-2 лъжици варена царевица. Компенсира с много моркови, броколи и карфиол. След като стопил мазнините, по съвет на диетолога си започнал да спортува активно - за да стегне мускулите. Вкъщи кара колело по около един час на ден и се чувства по-здрав от всякога.

 

 

 

"Виж т'ва тяло" за Румънеца и Енчев

Румънеца и Енчев напоследък се нуждаят от ударна доза енергия - рапърите правят основен ремонт на нощния си клуб, който ще открият в края на месеца в Бургас. Трябват им много сили и здравословен хранителен режим. Затова се обърнаха към д-р Енджи Касабие, съставяла подходящи менюта за Силвестър Сталоун, Робърт Де Ниро и Джейсън Стейтъм, докато снимаха в София.

Тя категорично им нареди да вечерят 2-3 часа преди лягане и задължително да го спазват дори при среднощните хапвания, неизбежни след участията им в клубовете. Поне през първия месец Енчев може да консумира каквото и да е, но до 300 грама на обяд и до 250 грама на вечеря. Омлетът, кроасанът, дори баничката сутрин са табу. За щастие в менюто на Румънеца, известен като любител на морските дарове, влиза рибата, и то няколко пъти седмично. Разрешени са му също паста и ризото. Рапърите ходят редовно на фитнес и всеки си има индивидуална програма, изработена от професионалисти. Те са си поставили за цел след известно време всички да възкликват по тях "Виж т'ва тяло", както самите те пеят в едноименното си парче.

Славеят от Костинброд вече обожава огледалото

Васил Боянов по прякор Азис е от най-ярките примери за коренно променена визия със силна воля. Да смъкнеш 32 килограма от тялото си е истински героизъм. Но изкуството изисква жертви и славеят от Костинброд с готовност ги дава, за да изглежда перфектно. Азис признава, че си е хапвал от всичко, но умерено. Без да преяжда и да се отдава на изкушенията. Закуската е в 8 или 10 часа, обядът - в 12, малко в 16, а вечерята - не по-късно от 19. Дневното му меню е не повече от 1200 калории, като сутринта му започва с две чаши вода на гладно и после по една на всеки час. Салатата е до 300 грама - зеле, рукола, каперси и моркови, овкусени с лимон, който участва в горенето на мазнини. Предястието е от риба - до 150 грама. Тя не трябва да бъде замразена и се пече с фолио или на пара. Основното блюдо е от задушени или сварени зеленчуци - карфиол, моркови, цвекло, зеле, тиквички, булгур. С малко сол и оцет, понякога с мляко. "Сега светът е място, на което мога да се радвам, а не, както бе преди - просто да съжителствам. Усещам се като един от успелите и красиви хора. Обожавам да се гледам в огледалото - нещо, което не бях правил с години", споделя Азис.

Холивуд отслабва със зелено кафе

Зеленото кафе е най-новата холивудска тайна за отслабване - екстрактът от плода води до бързо сваляне на килограми. Поне така твърдят Кейти Пери и Деми Мур. И двете са на сцена, и двете изглеждат невероятно под прожекторите. Много звезди живеят под стрес заради постоянното желание за съвършенство и за да бъдат конкурентни в шоубизнеса. Според специалистите кофеинът ускорява метаболизма, а зеленото кафе е идеално за освобождаване от мазнини в най-трудните зони като корема. То не само намалява телесната маса, но регулира нивото на глюкоза в кръвта и действа като антиоксидант.

Ким Кардашиян пък приема неограничено количество ягоди през целия ден. Единственото разнообразие е ягодово смути, приготвено с блендър. На Ким й е позволено от време на време да нарушава диетата, която е доста екстремна, макар и с доказан ефект. Виктория Бекъм също се е придържала към нея след ражданията на децата си.

Мария Шарапова приема много въглехидрати, които й доставят енергия на корта. Сутринта на Шарапова започва с голямо количество вода - около половин литър, който активира метаболизма. Гаджето на Гришо избягва напитки с кофеин, особено по време на турнири. Той дава фалшиво усещане за енергия и рано или късно води до обратния ефект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай