7 задължителни продукта за козметичния несесер по време на ваканция

Насладете се на прекрасно настроение и бъдете подготвени за всичко

7 задължителни продукта за козметичния несесер по време на ваканция | StandartNews.com

Наближава най-любимото ни време от годината – сезонът на летните ваканции. Независимо дали планирате да прекарате своя отпуск край морето или сред природата и чистия въздух в планината, едно е сигурно – ключът към перфектната ваканция се крие в доброто планиране.

За да сте подготвени за всякакви ситуации се уверете, че козметичният ви несесер е зареден с всичко необходимо. Ето кои са задължителните 7 неща, които да вземете със себе си на своето лятно пътуване:

1. Слънцезащита

Море или планина? Няма значение – където и да се намирате, качествената слънцезащита е изключително важна, особено през летните месеци от годината. Нанасяйте слънцезащитен крем или лосион ежедневно, още преди да излезете от хотела – така ще предотвратите вредното влияние на UV лъчите, както и появата на пигментни петна и първи признаци на стареене. Ако планирате почивка на море, заложете на слънцезащитен спрей и стик за лице. Не пропускайте и козметиката за след слънце – тя ще осигури на кожата необходимата свежест, хидратация и комфорт след времето, прекарано на плажа или край басейна.

2. Лосион за тяло

Подсилете уханието на любимия си аромат като добавите към козметичния си несесер и парфюмен лосион за тяло. Достатъчно е да го нанесете върху кожата си след душ и ще усещате неустоимото му ухание през целия ден, където и да сте.

Освен разкошен дълготраен аромат, качественият лосион за тяло съдържа и подхранващи съставки, които омекотяват кожата на тялото и я хидратират в дълбочина. Деликатната му текстура е подходяща за ежедневна употреба, а фината емулсия се нанася лесно и попива мигновено.

Световните марки луксозни дамски аромати предлагат селекция от лосиони за тяло с уханието на своите парфюми. Открийте любимия си летен лосион сред тях и го превърнете в аромата на своята лятна ваканция!

3. Парфюм

Парфюмът е един от задължителните аксесоари на всяка жена. За своята лятна ваканция можете да се доверите на искрящ флорален или акватичен аромат, който ще отива на вашия стил и настроение. Цитрусовите и дървесни парфюми също са подходящи за лятото – техните блестящи нотки имат способността да събуждат сетивата и да зареждат със свежест и енергия. Нанасяйте малко количество от любимия си летен парфюм в горещите точки от тялото като китките и шията – завладяващото му ухание ще ви накара да се почувствате по-привлекателни и уверени от всякога!

4. Стик против изпотяване

Списъкът със задължителна козметика за лятната ваканция неизменно включва и стик против изпотяване. Високите летни температури и интензивното движение повишават риска от изпотяване – затова се доверете на качествен продукт, който осигурява дълготрайна защита от влага и неприятен мирис. Рол-онът също е подходящ за целта и се отличава с продължително действие и високо ниво на защита. Ако го комбинирате с дезодорант, препоръчително е той да бъде със същото ухание като това на парфюма – по този начин ще избегнете смесването на различни аромати.

5. Мицеларна вода

Почистването на лицето е особено важно по време на ваканцията, когато непрекъснато сте навън и в движение. Промяната в обичайната skincare рутина би могла да доведе до запушване на порите и поява на възпаления, затова не пропускайте да почистите кожата на лицето с мицеларна вода поне веднъж дневно, преди сън.

Съдържащите се във формулата мицели нежно отстраняват всички следи от грим, замърсявания и излишен себум, като същевременно освежават и успокояват кожата. Изберете най-добрата мицеларна вода за своя тип кожа и я вземете със себе си в подходяща travel-size опаковка.

6. Хидратиращ крем за лице

Най-важното за вашата кожа през лятото е правилната ежедневна хидратация. Лятната ваканция не е изключение, затова никога не тръгвайте на път без хидратиращ крем за лице. След прекарано време на открито, спорт или слънчеви бани край морето, почистването на лицето и нанасянето на крем за лице е от основно значение за здравето и красотата на кожата.

Хидратиращият крем поддържа водния баланс и осигурява на кожните клетки необходимите подхранващи вещества през целия ден. По този начин кожата на лицето ще бъде свежа, сияйна и тонизирана, а вие ще можете да си позволите да дадете няколко дни почивка и на нея, като я оставите да диша и да се възстановява. Когато се завърнете у дома след няколко дни, гарантирано ще имате много по-отпочинал и младежки вид!

7. Околоочна грижа

Чувствителната кожа в зоната на околоочния контур се нуждае от всекидневна грижа, дори когато сте на път или на почивка. Освен крем за лице, по време на ваканцията не забравяйте да вземете със себе си и своя серум или крем за очи. Нанасяйте го върху чиста кожа като финална стъпка от вечерния ритуал за красота – неговата успокояваща копринена текстура ще дари кожата в зоната около очите с нужната мекота и хидратация.

Източник на изображенията: Freepik

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай